Kontakta mig

Länkar

Startsida
Flyg
Foto
Plastdetaljer

Välkommen till www.boppis hemsida

 

Huglanda bilder

Denna sida kommer att innehålla diverse osorterade bilder från Huglanda modellflygfält. 
Bilder kommer att läggas in fortlöpande i datumföljd.
Med dessa bilder vill jag visa vad som händer på Huglanda.2006-04-30:   Bildspel Jag var ute idag på huglanda och hjälpte en ny (blivande) medlem (jobbarkompis) att justera in sin heli, Raptor 50 till flygbart skick. Dan Tommila heter killen som snart skall bemästra detta flygetyg. Jo, jag ligger nog bakom att han valde just helikopter att flyga med. Han kommer förmodligen framöver även att testa flyga fixwing också. Vart var alla modellflygare idag?. Ni bangade väl inte för blåsten?. 10-12 sekundmeter är väl inget hinder för en riktig modellflygare. Jag och Danne var alldeles ensamma på fältet. Lite kallt var det i blåsten men behagligt att sitta i barracken och justera in helin mekaniskt och radiosetupen.  Kolla bildspelet om ni vill se Dannes nya ögonsten.

2006-04-25:   Bildspel

En helt vanlig tisdagskväll på huglanda med skolning och lite övrig flygning. Själv blev jag nedtuggad av en stridslysten Boeing Stearman. Jag råkade komma i vägen för denna maskin så min lilla 3D-Cap fick sätta livhanken till så det är bara att sätta sig vid byggbordet igen.

2006-08-08:   Bildspel Ja, då var man igång igen med att uppdatera hemsidan med nya färska bilder från huglanda. Det är roligt att se så många piloter ute på modellfältet samtidigt. Denna tisdagseftermiddag hade samlat både nybörjare (tisdag = skolning) och många "gamla rävar" som flög en del nya skapelser som i alla fall inte jag sett tidigare. Jocke passade på att göra premiärturen med sin Extra 300L modell ca 2m spännvidd. Jocke spakade runt Extran i lugna fina svängar och avslutade med en kalaslandning, så den får nog Jocke mycket roligt med.

2006-08-15:   Bildspel Bilder från tisdagen 15/8. Ganska många bilder blev det.

2006-08-22:   Bildspel Bilder från tisdagen 22/8.

2006-09-12:   Bildspel Tisdagen den 12/9 gjordes en liten förändring av depån, man vände depån helt om och satte ett rep som begränsning ut mot banan. Det innebär att själva depåytan har blivit större och innefattar även taxibanan ut mot banorna. Det finns lite bilder i detta bildspel taget från båda sidorna av depån. Denna depålösning tycker jag verkar bra och genomtänkt. Lite flygning hanns det med trots arbetet med depån. Det märks att dagarna blir kortare för det börjar mörkna redan vid 19.30-tiden, så att flyga efter jobbet kan bli svårt att hinna med.

2006-09-24:   Bildspel Söndag 24/9-06. Vi var några flygare som vågade oss ut att flyga i den 24 gradiga septembervärmen, synd bara att inte fler passade på att njuta av denna fina septemberdag med att flyga lite. Som synes i detta bildspel så har trenden blivit lite större flygplan på huglanda, senast en 4,7 meters seglare som väntar på att få lufta sina vingar för första gången.

2006-11-19:   Bildspel Söndag 19/11-06. Några tappra flygare hade samlats på huglanda denna dag för att flyga lite. Vädret var bra för att vara i november, 8+ grader men lite blåsigt stundtals men det är bara att passa på att flyga när tillfälle ges. Denna årstid kan det bli sparsamt med tillfällen för flygning.

Själv luftade jag min Funtana X100 för andra gången. Det gick ganska bra, men detta med att landa får jag allt träna mera på. Jag har för mycket heliflygande i fingrarna som jag måste träna bort, glidtalet på denna funtana är betydligt bättre än på min heli så banan har en tendens att inte räcka till riktigt, men huva så kul det är.


2007-05-12:   Bildspel Lördagen 12/5-07 var det vårupptakt på huglanda. Glädjande var att så många kunde komma med sina maskiner för att flyga lite denna dag. Vädret kunde inte vara bättre för flygning, lite vind och lagom molnigt för att slippa solen i ögonen under flygningen. Tråkigt var att vi var några som drabbades av kraftiga radiostörningar dock utan några haverier som följd. Tommy och Markku fick kraftiga störningar under deras tredje bogsersläp så dom avbröt sina övningar för dagen. Själv fick jag störningar när jag startat min Funtana x100 inför den stundande pricklandnings- tävlingen, helt plötsligt skenade motorn upp i fullgas av sig självt så jag fick släppa sändaren och försöka hålla fast maskinen som efter en stund lugnade ned sig. En riktigt otrevlig händelse.

Jag drabbades senare av en potentiell haveririsk då ställets ena bult vibrerade bort och stället ställde sig tvärs färdriktningen. Jag fick rädda situationen genom att landa funtanan i vassen som växer längs diket vid den långa banan och modellen klarade sig helskinnad. Jag lägger in några av dom bilder jag tog under dagen, Jocke och Fredde fotade en del också så jag hoppas dom bidrar med några bilder dom med.


2007-05-14:   Bildspel Här är några fler fina bilder från vårupptakten som Joakim Håkansson har bidragit med

2007-10-20:   Bildspel Det var ett tag sedan denna sida uppdaterades med bilder, men jag har inte varit så aktiv denna höst ute på huglanda men här kommer några bilder från dagens flygningar.
Kanonfin höstdag ute på huglanda idag. Det var ganska många som dök upp för att flyga lite.
Tyvärr gick det mindre bra för Tobias som råkade ut för radiostörningar och kvaddade sin brors fina mustang. I övrigt fortlöpte dagen utan missöden.